Rooney friad

Wayne Rooney är friad och slipper därmed avstängning för sin armbåge i lördags. Skönt men också ganska väntat med tanke på att domaren uppfattade incidenten och "bara" blåste frispark.



Annars händer inte så mycket just nu. Väntar på Skade-update inför matchen imorgon.



Nani är som bekant en nära vän till Ronaldo fortfarande och fick ett samtal av Real-spelaren inför Marseille-matchen där han önskades lycka till. Nani undviker dock gärna att blir jämförd med sin vän utan vill bli uppskattad för vem han själv är som spelare.

0-4



Med bilden vill jag bara visa att det är kul att vi kan göra mål på så olika sätt. Fick otroliga flashbacks från mål tidigare under säsongen. Chicharitos 2-0 är skrämmande likt Nanis 1-0 mot City (Som idag firar 35årsjubileum! Utan titlar om ni ej visste) och Rooneys 3-0 var så likt Berbas mot Everton när han stänkte dit den i bortre (Med skillnaden att han passade denna gången).

Övrigt om matchen:

O'Shea är svår att sätta fingret på vad han är. Poängteras ska dock att han är erfaren och lugn. Han bjuder på några härliga klackar och tunnlar, inte minst i reservlagsmatcherna.

Chicha är en läskigt bra avslutare, det kändes direkt att han skulle sätta 2-0 när han kom i det läget.

Kul att se Berba passa i det läget och kul att Rooney får komma igång och göra enkla mål.

Nani var enligt mig långt ifrån bra. Han gör poäng som vanligt men mycket felbeslut. Måste börja spela enklare i många lägen. 54% på passningarna är för dåligt trots att det är mycket inlägg.

Vida, Smalling och VDS stabila som vanligt.

SKÖNT! Med en stabil bortavinst, det var på tiden.

KUL att Fabbe får göra mål, jag tror på honom. Kom ihåg att han ansågs vara det största talangen av bröderna när de skrev på men att han tyvärr haft mycket skadeproblem och dessutom konkurrerar med Evra och inte O'Shea.



På minussidan: Gabby Obertan


The phone scandal...

Obertan and Bébé’s phone scandal…

...som den kallas i England!

Många har sagt sitt och skrivit om det och dömt ut dessa spelare totalt. Självklart vill även jag säga mitt:

1. Jag lackade ur totalt när jag såg Obertan med hörlurar under matchen men jag hoppades ändå in i det sista att han hade glömt mössa och ville värma öronen. När man sedan ser att han har fokus på att välja låt (eller liknande) så är det bara så oacceptabelt det kan bli.

2. Bébé dömer jag inte ut. Han kan lika gärna bara kolla på klockan eller liknande. På bilden ser det även ut som att han håller på att "låsa" sin iphone.

Kort sagt:

  • Musik under match - Big NO NO!
  • Kolla mobilen/klockan förbjuder jag ingen till

Rooney

Tankar om matchen kommer lite senare under dagen.

Nu tänkte jag meddela att Rooney kan bli avstängd i 3 matcher i efterhand för sin armbåge. Personligen tycker jag självklart att han hade tur som inte åkte ut direkt men å andra sidan så är det osportsligt att medvetet obstruera spelare på det sättet. Besked om avstängning kommer på tisdag förmiddag och kan innebära att han missar matchen mot Chelsea. United kan dock överklaga beslutet vilket innebär att han kan spela mot Chelsea men riskerar att bli avstängd i 4 matcher därefter.

Personligen blir jag inte lika orolig att vara utan Rooney när Chicharito producerar.

Glazyrerna

- Styrelsen har noterat spekulationer i pressen om möjliga bud på Manchester United. Ägarna är fortfarande fullt hängivna sitt långvariga ägande av klubben. Inga diskussioner har ägt rum, Manchester United är inte till salu och ägarna tänker inte uppmuntra bud.

Så låter det från familjen idag. Att spekulera vidare i vad det ska betyda är just bara spekulationer så därför väljer jag att inte säga någonting. MEN! Kommentera gärna om ni har någonting att säga.


Breaking news

Jag trodde nästan att Michael Owen hade spelat sin sista match för United när det började pratas om 2 månader osv osv osv. Vi har hört det förr.

"Michael is back training and could be available tomorrow," säger Ferguson nu.

Det var som 17.


Bossen dementerar också att Rio eller Evans kan spela mot Chelsea:

"Rio Ferdinand and Jonny Evans will be available for next week, and that means the Liverpool game"


That boy Smalling

För varje match han spelar så övertygar han mig bara mer och mer. Jag gillar honom verkligen. Har verkar vara en ambitiös kille med fötterna på jorden. Jag kan inte komma på en enda nickduell han har förlorat i Uniteds A-lag, kan ni? Grabben är dessutom riktigt kylig med boll för att vara så ung och oprövad. I Chris Smalling har vi Rios arvtagare och jag är inte längre orolig när Rio eller Vida missar en stormatch.

Såhär säger Smalling om sin position i United:

“When you get the shirt and a position in the team you don’t want to give it up. I understand that Rio is the main man. But when he got injured it was time for me to step up. They are big shoes to fill. Hopefully through my performances and the sort of games and massive occasions I have been playing in, I repay the manager’s faith and justify him playing me. I know I will have to bide my time but I am always going to be ready because no player wants to be sitting on the bench.”

Enligt mig är Smalling skidlängder föra Evans!



Mediokerttt

Gårdagen kändes som så ofta denna säsong väldigt tveksam och medioker. Jag är faktiskt osäker och gillar inte 0-0 resultat borta. Jag vill mer än gärna ha ett bortamål.

Mina synpunkter på matchen igår:

+

Rooney fortsätter att göra dessa insatser för LAGET och KLUBBEN. Vilken karaktär!


Vi höll nollan borta trots en dålig insats. Självklart var försvarsspelet galant men jag nöjer mig inte där om man ska vinna CL. Man ska skapa mer mot fransmännen.

Inte en massa onödiga varningar.

-

Passningsspelet! Klart sämst iår!

Att inte Scholes startade. Så fort han kom in på planen kändes det så oerhört mycket tryggare.




Rykten gör gällande att Scholes meddelat Sir Alex att han skriver på för en säsong till. Vi får se under dagen vad som händer!

Inför matchen

Jag börjar bli otålig. Jag klarar inte av att gå en hel dag utan att det blir dags för match snart. Låt oss iallafall få startelvan nu?

Jag har funderat mycket på vilken manskap bossen ställer på benen idag. Normalt skulle jag tro att det blir det klassiska 4-5-1 eftersom det är CL och bortamatch men det finns saker som får mig att fundera.

VDS mellan stolparna är lika självklart som att han är gammal.

Jag blir väldigt förvånad om inte Rafael, Smalling, Vidic och Evra ingår i backlinjen. Möjligtvis at O'Shea spelar på Rafaels bekostnad för extra styrka i luftrummet, eller har Sir Alex plötsligt fått för sig att spela Brown där efter en stabil insats senast?

När vi kommer till mittfältet är Nani given på en kant. Scholes, Carrick och Fletcher är de som normalt bör spela centralt med Rooney på vänsterkanten. Detta ger oss Berba ensam på topp de första 76 minuterna innan Chicharito kommer in och gör en balja.

Alternativa uppställningar jag kan komma på är om Sir Alex gärna vill spela med 2 forwards av någon anledning och Fletcher förpassas till höger, Nani till vänster och Rooney upp tillsammans med? - Troligtvis Berba ändå. Eller kommer rentav Obertan få chansen hemma i Frankrike på vänsterkanten?

Uppställningar jag räds på förhand är att Gibson återigen ska få chansen från start.

Vad tror ni? Hur startar vi ikväll?

Goda nyheter

Från United-lägret rapporteras goda nyhetern gällande våra skador.

  • Ryan Giggs kommer att vara tillbaka till lördagens match mot Wigan
  • Andersons knäskada är inte lika allvarlig som befarat. Han har åkt till Portugal för att träffa en specialist och beräknas vara borta i 2, max 3 veckor.
  • Samma diagnos, "2, max 3 veckor" har Park fått och bossen säger dessutom att vi har saknat honom något enormt de senaste månaderna.
  • Valencia är nu med och tränar även med kroppskontakt och Sir Alex hoppas att ha med honom i nästa FA-cupmatch mot Arsenal/Leyton Orient den 12/13 mars.
  • Både Jonny Evans och Rio Ferdinand ska enligt bossen vara redo att spela på Stamford Bridge på tisdag.

Morgonläsning

Uppe med tuppen!

Neville har slutat, Giggs har signat nytt och VDS kommer att lägga handskarna på hyllan... Paul Scholes då? Redan förra året sa han själv att han är osäker inför denna säsong om han kommer att bidra med något längre. Han inledde säsongen med att bli månadens spelare så nog kan mannen än.

Såhär säger Sir Alex:

"I am more than hopeful about Paul signing another contract, I think he should."


"His fitness isn’t in question. I think Paul feels he has to play all the games. It is not a bad thing to be that way, but at his age that is impossible. But he can still play a big part for us, this season and next"



I kvällens match så blir Nani en riktig nyckel, enligt mig, som den egentligen enda yttern vi har som är frisk. Mer om möjlig startelva och inför matchen senare under dagen. Men såhär säger iallafall bossen om Nani:

"He has been fantastic this season. He has scored goals and created them. He has made an amazing contribution."


"Nani was older than Cristiano was when he came to us. But Cristiano went on to become the best player in the world. The challenge for any player is to improve as much as that. Nani is showing signs of it at the moment."


Hörs inom kort!


CL uppladdning

Morgonens läsning från England meddelar att Rio, Park, Valencia, Giggs , Owen, Evans och Anderson missar morgondagens match. Ando utgick skadad i halvtid mot Crawley och det rapporteras om knäproblem som kan hålla honom borta i ca 2 månader och som möjligtvis kan kräva en operation.

Truppen ser ut som följer:

Goalkeepers: van der Sar, Kuszczak, Lindegaard
Defenders: Vidic, O'Shea, Brown, Rafael, Fabio, Evra, Smalling
Midfielders: Scholes, Gibson, Nani, Carrick, Fletcher, Bebe, Obertan, Tunnicliffe
Strikers: Rooney, Berbatov, Hernandez, King.


Självklart noterbart att Tunnicliffe och King är med på resan.

Med Anderson borta och Gibsons urusla insatser den senaste tiden bör innebära 90 minuter för Michael Carrick som säger såhär inför CL-slutspelet:

"The buzz you get with the Champions League is something that no other competition brings."

"It was strange watching Tottenham and Arsenal last week and not being involved. We have had to wait an extra week but we are ready for it."


Gabriel Heinze när han tänker tillbaka på tiden i United och relationen med bossen:

"I don't have many regrets from my career as a footballer, but that episode with Ferguson [has] to be one of them."

"I'm impulsive and strong-willed and this has got me into trouble at times, which was the case at the time when I left United. On reflection, it is easy to see that Ferguson was a major influence on my career, in a positive way. I thought my mind was set to be a winner before moving to United, but I had only completed part of the journey."


"Sir Alex makes every player he comes into contact with so much more driven and committed. He demands that his players dig as deep for the cause and I'm sorry that we fell out in the final days because I still have so much respect for him."


"I cannot wait for the chance to go back onto the pitch at Old Trafford because this is the most special club of all, and I include Real Madrid in this list. United is a club built on success. It has heritage, legends and trophies, but for me Old Trafford is also a very human and warm place."



Fransmännens främste målspottare Jean Pierre Gignac rapporteras vara muskelskadad. Detta ska innebära att han definitivt missar matchen imorgon och att spel i returen fortfarande betraktas som osäkert.

Gignac har under flera vändor ryktats vara påväg till United.

Videotips

När jag låg sjuk under helgen fick jag mig inte bara ett gott skratt åt Citys publiksiffra ( se tidigare inlägg) . Även detta klipp fick mig på bättra humör. Crawley såg det verkligen som en drömlottning men United på Old Trafford:

http://www.youtube.com/watch?v=EyjJXUCSM_g

Ett gott skratt förlänger livet...

Dzeko sa i samband med sin övergång till City att de har så mycket fans i Manchester:




Fnissar lite för mig själv... hehehe


Förlängningar

Neville har slutat och Giggs har signat nytt precis som ni alla säkert redan hört. Enligt mig det bästa som kunde hända, dock viktigt att Nev blir kvar i organisationen då det lika gärna kan vara Garys vackra ansikte istället för djävulen på vårt vackra emblem.

Nu har det även bekräftats att Evra signat nytt. Det skevs flitigt för ett par dagar sedan men Sir Alex bekräftade ingenting i samband med FA-Cup-presskonferenser. Nu är det påskrivet och Pat stannar i Manchester i 3 säsonger till. Riktigt skönt att höra! En kille som oerhört ofta belyser vikten att veta vad klubben handlar om. Detta blir extra viktigt när exempelvis Gibson underpresterar något ohyggligt och inte kommer bli någon arvtagare till Scholes.

Pat säger själv till officiella: 

“Ever since I arrived at United, it’s been a dream come true playing here. The fans, the players, the manager and the staff all work hard to make this club the best in the world."

“I’ve won a lot in the last five years, but I want to win more and I know that’s the mentality of everyone here.”

Bossen säger:

“Unquestionably one of the world’s best left backs”.

“Patrice has developed into a key character in the dressing room. It’s great that he’s committed himself to Manchester United. His experience and talent will be increasingly important to us.”

I Mina ögon är Pat fortfarande en av världens, om inte den bäste, vänsterbacken i världen. DOCK... tycker jag att han ska göra mer poäng! Han kommer ofta upp fint i banan men det sista vill sig inte alltid riktigt. Men jag drog en rejäl suck av lättnad när jag äntligen fick detta nya kontrakt bekräftat. Fabio behöver ett par åt till på sig att etablera sig, sedan kommer han bli lika bra som sin bror! Sanna mina ord!


Beklagar

Beklagar dålig uppdatering men har legat nerbäddad med sjukdom. Har varit lika dålig som United var i lördags. Nu är jag dock back on track.

Tankar om matchen kommer senare under dagen.

Tänkte nu bara kort säga att jag är tillbaka och att Vi lottats mot Arsenal eller Leyton Orient beroende på vilka av dessa som vinner omspelet på Emirates. Vilka vill vi ha? Jag ser fram emot att krossa Arsenals FA-Cupdröm på OT!


Jävla champions

Nani är nominerad till månadens spelare. Detta tillsammans med Robin van Persie, Daniel Sturridge, Nikola Zigic och Raul Meireles. Kul att Nani får uppmärksamhet för allt han gjort för United. Strömberg brukar vara pigg på att berömma honom och hur mycket han har kommit att betyda för Uniteds spel, han är en riktigt poängmaskin numera.

Får hålla tummarna för grabben, magkänslan säger dock Meireles som varit i snuskigt bra form och gjort några viktiga mål.


 
Kan ju inte heller komma ifrån Arsenal - Barca 2-1. Jag kom på mig själv så hemma och skrika när Arsenal gjorde 2-1-målet. Inte kunde jag tro att jag någonsin skulle göra det. Likaså blev jag glad för Spurs igår. Jag glädjs åt mina "landsmän" och hoppas ständigt att fotbollen och CL ska fortsätta domineras från England för det är där den bästa fotbollen spelas!

Tilläggas ska dock att jag mer är glad att Barca förlorade än att Arsenal vann. Jag hatar katalaner, men det är en annan story som vi tar senare!


Ciao!

Målvaktsfronten

På målvaktsfronten är det inte intet nytt.

Lyons skotträddare Hugo Lloris säger följande: 

"Manchester United is one of the great institutions in world football. They are one of the most successful clubs in the world. So, of course, playing for them would be a dream come true. But for me, there is no question of my leaving Lyon for the moment."

Enligt mig skönt att höra att iprincip idel stornamn nämns som VDS ersättare. Min fråga till er är: Vem ska stå mellan stolparna i augusti?


In och ut

Från United lägret rapporteras att Antonio Valencia börjat träna fotboll med reservlaget igen och ska snart vara redo för match igen. Det var det positiva.

På minuskontot hittar vi Parks hamstringskada som kommer att hålla honom borta från spel i upp till en månad. Park som varit borta en dryg månad pga. asiatiska mästerskapen skadade sig precis på slutet av fredagsens träning.


Övergång att vänta till sommaren

Vår kära boss har kommenterat Uniteds insats i det nyligen stängda transferfönstret och sagt att United var väl förberedda och därför inte behöver söka några panik-värvningar.


 “Although I let the transfer window shut without signing a new player, that is because we did our homework some time ago and didn’t have to rush into any emergency buying”


Dock menar han att en spelare var på ingång men att de kommer att ta tag och ordna den övergången till sommaren, detta ger mig känslan att det inte handlar om en målvakt. Varför skulle man överhuvudtaget vara intresserade av att skaffa en målvakt nu som inte får spela alls på 6 månader som sedan är tänkt att bli förstemålvakt i augusti? Jag tror att det var en stor- alt. potentiell storspelare och jag tror att det kan bli en stor affär i sommar, vad tror ni?


Sir Alex säger att fotbollsvärlden håller på att förändras och dessa rika gubbarna introducerat en ny fotbollsvärld. Bossen som tidigare snålat/inte behövt spendera på transfermarknaden menar att Manchester United inte bara kan stå och titta på vad som händer. Detta låter lite som vad Rooney nämnde i samband med sin transferbegäran, gör det inte?


“Although I let the transfer window shut without signing a new player, that is because we did our homework some time ago and didn’t have to rush into any emergency buying. We had an interest in one player, and I thought we had a chance of bringing him in, but the other parties involved weren’t ready and so we have put it away until the summer. "

“Billionaire owners have introduced a new world that is turning football on its head,” he continued. “For our part, we cannot afford to sit in an ivory tower. We have to face the challenge.”





Måste ju såklart ta med bossens snack kring Rooneys balja:


“I haven’t seen anything like it, that’s for sure. It reminded me of Denis Law although whether Denis ever put them in with such ferocity, I’m not so sure. I can’t ever remember a better goal at Old Trafford. There was a Rooney volley against Newcastle I remember a few years ago with that kind of ferocity and we have had some fantastic goals here."


Jag vill bara åter påminna er om! Det var fotbollshistoria vi fick uppleva i lördags. Det där målet kommer att visas på TV om 1 år, om 5 år, om 10 år, om 50 år och om 100 år. Jag ser framför mig hur jag sitter med barnbarnen och berättar om målet medan det visas i "Red Bull Football Shejk sahoor el hassan moussa league-studion"

Hörs!


Det var en gång...

En 16-årig pojke som gjorde debut i en blå tröja i en dålig stad. Han smackade dit en riktig pärla ribba in mot Arsenal och det trodde alla var början på någonting stort. Knappt två år senare skrev han som 18-åring på för Manchester United. Transfersumman uppgick i hela 31 miljoner pund, och detta för en 18-åring.


Under 2004-års EM-slutspel gjorde samma pojke succé med 4 mål på 4 matcher innan han tvingades kasta in handduken pga. skada.


I debuten för United gjorde 18-åringen 3 baljor och 1 assist, och jag upprepar: Han är fortfarandet bara 18 år. Killen har under hela sitt vuxna liv och även delar av sitt liv som barn fått leva som en världsstjärna med förväntningarna att dels leda en av världens största klubbar till nya titlar varje år men också fotbollens hemland England till sin första mästerskapstitel sedan VM-Guldet 1966.


Grabben har levererat år efter år och varit mer älskad än många andra någonsin kommer att bli. Under mannens bästa säsong någonsin (2009/2010) så slutade allt tragiskt med en rejält stukad fot och en dålig uppladdning inför världsmästerskapet där allt var som klippt och skuret för att han skulle bära sitt land på sina axlar mot ett nytt VM-Guld. Uppladdningen blev dålig och likaså mästerskapet.


Den efterföljande hösten och den nya säsongen inleddes trögt och inte blev det bättre av att posera på löpsedlarna varje dag gällande en otrohetsskandal samtidigt som han var skadad så han inte kunde prestera på planen. Samtidigt gjordes det klart att mannen begärt att få lämna klubben med anledningen att den inte vill satsa lika mycket pengar som övriga fotbollsvärlden. Det slutade dock med att han fick ett löfte att han kan lita på att klubben ska vara kvar i toppen och han tog återigen på sig den röda tröjan.


Lösningen var tänkt att bli en resa till USA för rehab och det verkade ha gjort gott. Mannen kom tillbaka och försökte desperat prestera på planen men målen uteblev och självklart tillkom ännu mer skriverier.


Den 12/2 2011 hände dock någonting. Mannen försökte sig först på en tunnel på Barry, något som misslyckades. Nästa touch studsade snett på foten, upp på knäet och i en lobb tursamt tillbaka till medspelare Scholes som slog ut bollen till Nani och resten är, som man säger, historia.


Han gör inte bara årtiondets snyggaste mål. Han gör årtiondets svåraste mål, han gör årets viktigaste mål och han skjuter oss rejält närmare titeln som gör oss till den största klubben i engelsk fotbolls historia!


Wayne Rooney.

Manchester is RED

  • 5 HAN ÄR TILLBAKA! Vår vita Pelé
  • 4
    Jag tänkte inte på att Rio var borta, jag tänkte bara på hur jävla bra Smalling är
  • 3
    Vår Kap Verde-födde Portugis Nani är som Niva så bra sa det en: "Regelbunden matchvinnare". Klassmål! Nanis fina prestation faller "tyvärr" bort lite när Rooney stänkte in sin balja.
  • 2
    John O'Shea klarade sig faktiskt riktigt bra, jag vill dock ha Rafael varenda match nu.
  • 1
    Tänkte först nämna Kompany då han var äckligt outstanding i City men måste ta med Uniteds förmåga att plocka bort äcklet Carlos!


Det var min topp 5 idag! Har inte tid att skriva mer, ska bara njuta och se matchen igen!


Mittfältare

Barcelonas näst bästa spelare efter Iniesta, Xavi (i mina ögon),  har sagt ett par intressanta saker: 

“In the last 15 to 20 years the best central midfielder that I have seen — the most complete — is Scholes. I have spoken with Xabi Alonso about this many times. Scholes is a spectacular player who has everything. He can play the final pass, he can score, he is strong, he never gets knocked off the ball and he doesn’t give possession away. If he had been Spanish then maybe he would have been valued more.”

"Rooney is extraordinary, he could play for Barcelona. And before people imagine headlines like, 'Xavi says Rooney to join Barcelona' - although, I'd love him to! - what I mean is that he's our kind of player."


Medan jag satt och läste om att Xavis superlativ till Scholes så kan jag inte annat än instämma, gubben har allt! Det finns ingen i världen som har så snabba och precisa spelvändningar som vår älskade Paul som inte längre är rödtott. Därför vill jag ha Scholes på mitten imorgon tillsammans med (egentligen Owen Hargreaves men det kan jag nog glömma) Anderson och Fletch. Jag gillar inte att vara numerärt underläge på mitten, det är där man vinner matcherna.


Big Game Smalling

Som vi befarat så missar Rio matchen, precis som Evans. Glädjande är dock att vi ändå har Chris Smalling till förfogande. Detta bekräftar Sir Alex idag:


"Rio Ferdinand got a calf injury last week. He will be out for a couple of weeks. Jonny Evans was injured in training with Northern Ireland. He is out so Chris Smalling will play. I am sure he will do well."


Tråkigt med Rio, ett stort avbräck för alla lag men jag är oerhört imponerad av vad Smalling presterat såhär långt i den röda tröjan. Han var nervös i sina första matcher men har kommit igång ordentligt och har stundtals visat prov på samma kyla som Ferdinand med bollen. Förhoppningsvis undviker dock Smalling att chippa bollen ut till höger på tilläggstid i uddamålsledning hemma mot City. Dock måste jag självklart tacka Rio för den blundern då det ledde till ett av mina största fotbollsögonblick någonsin!


Morgonstund

Vaknar upp, dan före dopparedan, och drömmer om att det där ljusblåa laget ska få så mycket däng att de inte kan gå på flera veckor. Jag hoppas dessutom på ytterligare tillrättavisningar a la Rafael/Tevez senast!


En fråga till er som jag är väldigt intresserad, vad föredrar ni i dessa matcher? 2 eller 3 gubbar centralt på mitten?

Bullshit

Senaste nytt från Tevez trut: "I don't care if people boo me"


Varför försöker han då gång efter gång efter gång efter gång osv. 1000 gånger till... förklara att "Jag gjorde allt för klubben, ingen kan säga någonting annat" osv osv.


Tro mig! Killen bryr sig


Silly

Brukar inte tycka att det är värt att skriva om vilka grabbar som ryktas vara på G in men det skrivs lite som jag ändå tänkte nämna.


Anderson pratar gott om sin gamla lagkamrat Hulk: "He has quality, would suit English football and I think he is good enough to do well at a big club." 

"If it was my decision then I would sign him but Sir Alex Ferguson signs the players and his knowledge would mean he knows all about the player."


Vad tycker jag då? Han är ung, stark och det lilla jag sett av honom (mot United exempelvis) har han vart lång ifrån dålig. Ett spännande namn men som sagt, sillysillysillysilly! Långt ifrån klart så ska inte gå närmare in på det. Någon som har bättre koll på honom än jag?


Juan Manuel Iturbe är nästa kille. "Den nya Messi" som gjorde ett läckert mål i dagarna. Enligt uppgift ska United som har bra kontakt med spelarens agent Gustavo Mascardi sedan värvningarna av Bebban, Ronaldo och Anderson ha förtur i en övergång från Porto i framtiden.


Personligen är det alltid lite spännande med dessa unga kreativa lirare, jag gillar det här!




QPR spelaren Adel Taarabt, även kallad "Den nya Zidane", som tidigare sagts ha förstört sina chanser säger ett par intressanta saker:

"Nothing is official yet" - Vad betyder det? Är det nära nära?

"I'm ready to go to Manchester United. We'll see later in the season, as I'm hoping to reach the promotion target with my current club QPR. I like England, so I am not against the idea of continuing my career at United."


Jag har inte heller sett denna kille särskilt mycket men på fourfourtwo.com har han 43% i omröstningen om Championships bäste spelare iår. Låter spännande.




Förövrigt! Antonio Valencia, snart lirar han i Uniteds A-lag igen! Det blir vårat vinter-förvärv. Då kan man äntligen känna sig lugn när Giggs måste vila!

Starkare än hat

Nu växte precis mitt starka hat mot klubben FC Barcelona till något mycket, mycket större! Jag kan inte sluta irriteras.


"Det betalades ett överpris. Jag vet att Barcelona inte skulle drömma om att företa sig en liknande transfer. Vi hade inte ens övervägt det" säger direktören Raul Sanllehi.


Det låter vettigt när man själva värvade Dmitro Chygrynskiy för den ofattbara summan av €25 miljoner och sålde honom för 15 ett år senare.


För att inte tala om Zlatanaffären...


VIDRIGT!


Förövrigt har ju även Pep förlängt ett år med klubben vilket med största sannolikhet kommer att innebära ännu mer ekonomiska förluster för klubben. Vem hade inte vunnit La Liga om man får värva vem man vill, för hur mycket man vill? Titta på det där laget, Football Manager!



Ytterligare förövrigt: Manchester United förväntas gå om Barcelona i antal fans på Facebook nästa vecka, vilken seger!

Tevez

Carlos Tevez är en vidrig människa! Inför varje derby får man höra samma visa:


"Ingen kan säga någonting annat än att jag gjorde allt för klubben när jag spelade där och gav allt i varje match!"


Jag är tacksam för att han gav allt för klubben men vad den där killen inte verkar förstå är att man blir upprörd över att man väljer att gå till City. Det säger väl sig själv att du blir hatad?! Blir så förbannad inför varenda j*vla derby. Det var bara det jag ville ha sagt.

Depresssss

Ber om ursäkt. Har mått skit i helgen, vilken jävla skitmatch.

Drömläge med tidig ledning och Arsenals poängtapp och så blir det såhär?! Jag finner inte ord. Kan inte komma på något annat positivt än att Nani gör mål och att hans vänsterfot börjar bli riktigt vass.



Visst skulle säkert den här första torsken komma förr eller senare men på sättet den kommer. Inte en enda förbannad målchans i andra halvlek mot jumbon när man ligger under... Det sammanfattas i ett ord: KATASTROF!


Svar på tal

Som uppföljning till mina spekulationer igår angående Rooney-historien så har Alexis Sanchez agent Fernando Felicevich uttalat sig:


"Various clubs have shown an interest and he will leave Udinese at the end of the season. Despite everything that has been said and written, neither I nor the club have recieved offers for Sanchez (in January). But I can cornfirm he will change clubs in June."


Spännande, spännande, är det rödnosen som är där och drar tro? Sanchez har ju trots allt varit på tapeten ett par år nu.



Norrbaggen Joshua King dominerar i reserverna och gör mål återigen, denna gången 3 mot Rochdale.


Återigen ber jag er gå in på officeilla www.manutd.com och läsa Nev's förklaring till att han lägger dojjorna på hyllan. Han säger bl.a. att han troligtvis kommer fortsätta vara med säsongen ut och hjälpa de yngre spelarna men står fast vid att han spelat sin sista match. Intressant och nostalgisk läsning!


SMALLING SMILING AT MAN UTD LIFE...

Artikeln till rubriken finner ni här:

http://www.sportinglife.com/football/premiership/news/story_get.cgi?STORY_NAME=soccer/11/02/03/SOCCER_Man_Utd_Nightlead.html



Oerhört kul i dubbel bemärkelse enligt mig!

  1.  Jag har aldrig sett Smallings "Smile"
  2.  En riktigt stor talang trivs och kommer tillrätta


En väldigt intressant och rolig artikel där Smalling med all rätt bl.a. hyllar Vidics säsong och nöjet att få spela tillsammans med honom.




Förövrigt! "Carrington Blogg" på Facebook!





Mycket skriverier kring ägandet och Glazerfamiljen. Jag väljer att inte lägga någon större vikt vid det i detta skede då det inte finns särskilt mycket nytt att säga. Uniteds amerikanska holdingbolag har flyttats till den amerikanska staten Delaware som är oerhört sekretessbelagd. Det innebär som sagt att det i nuläget är svårt att säga vad som hänt eller om någonting hänt så jag låter det vara tills vidare. Dock känns det ju som att det finns någonting Glasyrerna vill dölja.



Evra är icke med i Frankrikes trupp efter incidenten under sommarens VM



Sir Alex ser fram emot att stöta på sin gamle försvarare Gabriel Heinze i CL-8delen, undra varför... hehe


Allt för nu, vi hörs!

Rooney

City tappade poäng men av någon anledning känner jag inte att jag bryr mig så mycket. I mina ögon har de inte varit någon titelkandidat detta år ändå. Trots allt självklart underbart att se hur stålarna kan brinna i h*lvetet.



Efter att ha sett Carroll presenteras på Anfield kan jag fortfarande inte komma ifrån hur irriterad jag är på den dyra övergångssumman. Tänk att United fick en 18-årig Rooney billigare. Visst andra tider och man kan diskutera pundets värde men anyway... Antingen var Liverpool desperata att ha in en forward och helt värdelösa på att förhandla eller också så ska man ge Newcastle all cred... Eller så håller man med Andy Gray "The game's gone mad!"



När man smält vår egen match mot Villa så sitter jag och tänker på Wayne Rooney. Den första frågan jag ställer mig är om björnen har vaknat på allvar?


Den andra frågan jag ställer mig är om man ska älska honom mer eller mindre än tidigare innan allt rabalder. Personligen älskar jag honom långt ifrån mindre. Killen har fortsatt ge allt på planen och personligen tror jag att vad Rooney gjorde kan han ha gjort för klubbens bästa. Det viftas fortfarande med guld/gröna halsdukar på Old Trafford och kanske var detta ett seg i riktningen att visa jänkarna att vi inte kan fortsätta vara så passiva på transfermarknaden (även om det såhär långt har gått bra). Rent teoretiskt ska det inte gå att släppa Ronaldo och Tevez och bli ett bättre lag.


Dessa tankar får mig att tro att sommarens transferfönster blir oerhört intressant. En klassmålvakt kommer köpas, det vågar jag nästan offra Ryan Giggs på. Neville och VDS har redan tackat för sig. Oavsett om Scholes och Giggs gör det nu, om ett år eller två så kommer det behövas nya spelare som ska förstå vad klubben handlar om innan det är dags att ta över på Carrington. Är dessa spelare Matt James och Tom Cleverley eller är det Alexis Sanchez och Steven Defour? Oavsett måste de matchas in i Manchester Uniteds A-trupp i god tid eftersom det är så klubben fungerar.


Är jag helt ute och cyklar eller förstår ni vad jag menar? Remember, only thoughts!


Hörs!


Gamle Gary

Gary Neville lägger skorna på hyllan med omedelbar verkan. Han var en del av det bästa juniorlag världen skådat som vann FA Youth Cup 1992. De mest namnkunniga är som ni säkert vet Gary Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt och Robbie Savage.


Gary har repressenterat klubben 602 gånger, vunnit 2 CL, 8 PL, 3 FA-cuper och 2 ligacuper. Har har dessutom 85 landskamper för England på meritlistan. Det är en stor fotbollsspelare som tackar för sig. Hade vi inte haft Giggs så skulle det nog vara Gary våra hjärtan hade bankat extra för.


På officiella hemsidan finns mycket läsvärda citat från Gary och Sir Alex. www.manutd.com


Tyvärr är Gary för dålig för att fortsätta men jag önskade ändå att han skulle hålla ut och få spela den sista betydelselösa matchen mot Blackpool och få höja ligapokalen mot Manchesters himmel.


En video säger mer än tusen ord: http://www.youtube.com/watch?v=QubF5Afcuek



PS. David Beckham stannade kvar efter träningarna och tränade frisparkar. Gary Neville kastade bollen rakt upp i luften och hoppade upp och nickade. DS.


Kommande 5

Sitter i min ensamhet och funderar på hur bra det egentligen kan gå i årets PL. Jag funderar på om det i årets Premier League ska vara möjligt att gå obesegrad. Slutsatsen jag drar är att det såklart vore sensationellt sensationellt, sensationellare än Arsenals sensationella säsong!

Arsenal förfogade över det bästa lag på pappret de haft på oerhört länge. Heny, Bergkamp, Freddie och Vieira är bara några av dem. Dessa spelare var i sina bästa år och var alla på toppen av sina karriärer och lyckades med vad som ansågs som omöjligt.

Sedan dess har ligan utvecklats och jag behöver väl inte ens nämna hur mycket svårare en match mot bottenlag i PL är än i La Liga? Det jag vill komma till är att Ligan blivit jämnare och bättre samtidigt som United inför säsongen såg svagare ut än på oerhört länge. Vilka är faktorerna att det ändå gått så bra?

  • Paul Scholes och Ryan Giggs har fortsatt leverera, annars hade det inte gått. SAF litade på dessa herrar.
  • SAF visste att Berba skulle börja producera.
  • SAF visste mer om Chicharito och vilken potential och förmåga att förändra en matchbild grabben har.
  • SAF:s och hela organisationens filosofi. Vid varje nyförvärv påpekar vår boss att spelaren ska lära sig "what the club is all about". Evra har nämnt att han har mängder av filmer och böcker om München, kort sagt ska man ska veta vad det innebär att bära "Believe" mot bröstet och repressentera Edwards, Byrne, Bent, Colman, Pegg, Whelan, Taylor, Jones och allt vad betyder historia och stolthet för sin klubb. Detta betraktas som Laganda, Karaktär och Kärlek. Utan det tror iallafall inte jag att slutresultatet mot Blackpool hade varit 2-3.

Fortsättningsvis tror jag kommande 5 matcher blir j*vligt viktiga. Wolves borta, City hemma, Wigan borta, Chelsea borta och Liverpool borta. Svårspelade bottenlag och tunga titelkandidater (Var räknas Lpool in? hehe). Obesegrade dessa matcher och då känns det som att Arsenal får sig en rejäl pungspark, det skulle jag njuta av. Arsenal vill ogärna tappa titeln till United, men jag tror nästan att det är ännu värre för många Gooners att få sällskap med en "Perfect season". Visserligen bör en Perfect Season innebära en ligatitel men jaja. nu förstår vad jag menar, skrivit för mycket och tänkt för mycket. HÖRS!

Det är är vad jag sysslar med såhär på eftermiddagen. Vad tänker ni?


överraskning?

I engelska tabloider skrivs det om Fergusons uttalande gällande hans framtid.:

“I will probably have an interest in Manchester United in some capacity of course but the important thing is to cut yourself completely off. I would never go to any other job or anything like that, no chance."


“Once I'm finished at United I'll be heading for the hills and the sunset. I will be taking a rest but the important thing for anyone who retires is to be active, so I will take other interests up.”

Han kommer säkert fungera som någon sorts rådgivare eller liknande för klubben ändå. Jag tror knappast att han plötsligt säger upp all kommunikation med klubben men det jag inte förstår med detta. Hade någon i hela världen väntat sig att han skulle fortsätta inom fotbollen och ta över ett annat lag?


Wazza

Chelsea är med i racet enligt Wayne Rooney:

"We certainly haven't written Chelsea off. They are a big strong side and we know if anyone is capable of going on a good run then it is them. But we know it is up to us where the title goes and hopefully we can win it back."

"I have been happy with my play but obviously I want to score. As a striker you want to score goals but I have been happy with my performances, apart from the Blackpool match last week when I just couldn't get back into the game. I am delighted to have scored and hopefully I can go on a run now and help the team to win games."

Jag instämmer inte än. Chelsea måste ta tre poäng mot United i den uppskjutna matchen, först då är de med och slåss om guldet enligt mig.


 

Förövrigt instämmer Villa-bossen Gerard Houllier i vad jag tidigare skrev, Rooney verkar vara tillbaka på allvar.

"Wayne Rooney was the difference. He was awesome,"

"But we have helped his confidence. What he needed was a goal. We gave him one. He took it very well.

"They have managed to win a lot of games and remain unbeaten without him. With him, wow. He was on top of his game. He had everything. He can control, turn, twist, play the pass. He defends, he works hard. It was an example for what kids should do. The workrate and link play. Everything."

Houllier är inne på det. Vi har varit obesegrade "utan" Rooney, eller iallafall inte med den "riktige" Rooney som vi fick se ifjol. Hur kommer det då se ut under våren om Rooney kommer tillbaka? Jag kan knappt bärga mig!

På återhörande


Victory

Tre nya friska poäng, precis som Arsenal och Ryssen.

Det kändes aldrig nervöst och jag är lättad över att United börjar hitta tillbaka till det "gamla" spelet.

Har en fundering på att göra en snabb egen bedömning med spelarbetyg efter varje match, vad säger ni? låter det intressant eller är det detsamma som koskit? något annat ni gärna vill höra om som jag ska tänka på?

Lite kort om matchen och vilka mina spontana reaktioner är:

  • Insatsen skulle jag beskkriva som väldigt stabil med mersmak. Individuellt finns dock mycket mer att hämta. Giggs har varit bättre, Anderson har varit mycket bättre precis som Carrick och Fletcher, Berba hade det lite småtungt.
  • Rooney gjorde inte bara två "pytts", han såg ut att ha det där lilla extra också. Det finns bra anfallare (Tänk Bent, Gyan, Rodallega). Det finns riktigt bra anfallare (Tänk Anelka, Berbatov, V. Persie). Sen finns det världsklass anfallare (Tänk Drogba, Torres, Rooney). Samtliga dessa har varit lite tveksamma iår men när man ser sekvenser som vid Rooneys 1-0 mål kan man inte annat än slå händerna röda emot varandra. "Klippet" i steget var tillbaka, den där nedtagningen gör Berbatov avundsjuk och avslutet behöver jag inte ens nämna. DET BÄSTA AV ALLT: Det kom fler grymma prestationer från den gamla boxaren, han tryckte på ett skapligt distansskott i slutminuterna och såg på g ut. Noterbart är att han även gav Nani all cred (med all rätt) för hans 2-0 mål, Nani som vanligtvis får utskällning efter utskällning pga. hans inspel trots hans alla assister.
  • O'Shea är ständigt på efterkälken!
  •  VDS slog en skaplig macka!

Visst var det en viktig match men jag kände mig så trygg och jag ser gärna att byten i sådana här matcher nyttjas fullt ut för att ge unga grabbar lite speltid och erfarenhet!

Hörs!


Gametime

Då var det dags för match och hunger-känslan över en ny 3-poängare har kommit smygande mer och mer under eftermiddagen. Intressant att veta inför matchen:

  • Villa har vunnit 1 av de 28 senaste matcherna mot United, ifjol på OT.
  • W20, D9, L1 i de senaste 30 ligamatcherna för United mot Villa
  • Villa har vunnit 1 av 14 matcher mot topp 10 denna säsongen
  • Chicharito har gjort 7 baljor av 11 skott på mål i PL (!)
  • Självklart: Berbas 19 strutar
  • Villa har tappat 14 pinnar på tappade ledningar, 2 av dessa på Villa Park mot United.
  • Brad Friedel blir, vid spel, Villas äldste spelare någonsin. Sjukt att han troligtvis ändå inte är äldst på planen.
  • Våran förlustkolumn=0

Detta vill jag se ikväll: Rooney som målskytt och ett bra inhopp av Obertan. Owen utanför truppen!


Nu har Gabbys agent Karim Djaziri uttalat sig: "I've read that Gabriel has handed in a transfer request, but no, he has not done this. He is very happy at Manchester United and he doesn't want to leave. He is still learnin and he knows he is not ready to be regular starter in the team, but he is working hard to be a member of the first team."

Personligen blir jag glad och lättad. Jag tycker att grabben har någonting, han har speeden och tekniken. Han måste bli bättre i sista tredjedelen men det är något som bara kan lossna med lite självförtroende. En potentiell storspelare enligt mig. Han kommer gå i Nanis fotspår.


Den störste är störst!

Ryan Giggs: 

“I couldn’t believe it to be honest, especially when you look at the list of other players who are up there.”


As voted for by readers of Inside United and ManUtd.com, the Reds' top 10 players of all time are as follows:

1. Ryan Giggs
2. Eric Cantona
3. George Best
4. Sir Bobby Charlton
5. Cristiano Ronaldo
6. Paul Scholes
7. David Beckham
8. Roy Keane
9. Peter Schmeichel
10. Wayne Rooney


I samma veva så görs det gällande att en av Giggs planerade ersättare Gabby Obertan kan vara påväg bort från klubben. Enligt Daily Mail ska fransmannen ha lämnat in en transferbegäran. Personligen tar jag det med en nypa salt, transferförnstret stängde för ett dussin timmar sedan!


Samtidigt floreras det i att Fletch ska skriva på ett nytt 5-årskontrakt i dagarna. Kanske kan nya stålar få skotten att komma tillbaka till sitt rätta jag?


http://thebusbyway.com/2011/02/01/photo-liverpool-fan-tattoo-fail/

Jag har en förkärlek till misslyckade tatueringar, så om ni missat denna måste ni bara se bilden i länken ovan!



Crazy

Det blev precis som man under gårdagseftermiddagen misstänkte en helt galen kväll och natt. Våra rivaler från Merseyside gjorde i mina ögon en av engelsk fotbolls dummaste värvningar i historien. Andy Carroll för 350 mille, låter rimligt för en spelare som har presterat i ett par månader. Jag skulle placera honom i facket med "Tillfälligt-upphausade-spelare" tillsammans med Fabio Grosso, Theo Walcott och Charlie Adam. Vill dock nämna att grabben har potential men halverar man övergångssumman är det fortfarande en dålig deal för Liverpool.

Torres då? - En skada till och det blir ett jävla jobb att få tillbaka den gamle Torres, tror jag.


RSS 2.0