Summertime

Om ni missat sommarschemat i USA så kommer det här:

Juli 13 – New England Revolution – Boston
Juli 20 – Seattle Sounders – Seattle
Juli 23 – Chicago Fire – Chicago
Juli 27 – MLS Allstars – New York
Juli 30 – Barcelona – Washington DC

Kul för Barca att få revansch för årets CL-finaltorsk :)



Wes Brown:

“It would be amazing for the players and a great feeling for fans. But, for me personally, I’d be really pleased for the manager. For him to take us past their record would be brilliant.”

Hur är det egentligen mellan Wes och Alex efter Wes lilla fyllekommentar. Personligen tycker jag att Wes Brown är lika mycket United som Paul och Ryan, om än inte lika bra fotbollsspelare.



Samtidigt börjar snacket om årets spelare. Rooney säger Berba, Carrick säger Nani och Wes säger Smalling/Vidic.

Lika givet som det var att säga Ronaldo när han var i klubben och som det var att säga Wayne Rooney förra året är mitt val självklart:

He comes from Serbia, he'll fuckin' murder yah!

Vad tycker ni?


Chicha

"When Javier scored his first goal in Houston, Paul told me after the game that he'd get 25 goals this season. Paul is a quiet lad and doesn't say a lot, but he’s a fantastic judge." - SAF

Kan inte komma ifrån att Chicharito gjort 16 viktiga (!) mål under sin första säsong i både Europa och Manchester United. Det är faktiskt helt otroligt och det går inte att komma ifrån att killen har någonting extra. Det är precis som Erik Niva sa i studion för några veckor sedan. Grabben kan inspirera fram de avslut som behövs och han är verkligen alltid där, inte bara när bollen kommer utan också när bollen ska komma men av någon anledning inte kommer (Läs: När Nani är målkåt och vägrar att passa).

Det två i citatet är vilken konung vår käre Paul är. På sätt och vis tycker jag att det är synd att han är så tyst, både i laget men också utåt i media. Det här är en av tidernas största fotbollsspelare men det är många miljoner som inte kommer att förstå det pga. att han är så tystlåten. Giggs får, välförtjänt, mycket beröm men glöm för fan inte Paul!


Fergie speaks

“We have certain targets in mind at the moment anyway. I think two or three will be fulfilled, there’s no question about that. "


“The Glazer family have always been very supportive of our desires to improve the team.”

I samband med dessa uttalanden så tar även rykten om Sneijder till United fart igen. Sneijder skulle jag personligen inte säga nej till men då tillägger bossen:

“What we are good at is bringing young players to the club, like Chicharito for example. If you look at how, over the last six to eight years, we’ve brought in young players like Ronaldo, Rooney – okay, one was seventeen, the other was eighteen – we’re good at that. I don’t see why we should change from what we’re good at.


“We will continue [to buy players], without question, and when the opportunity does arrive and we identify the right young players, that’s the way we’ll go.”


Celebrations!

Nostalgi och gåshud. Gary Neville är en legend!

http://www.youtube.com/watch?v=5YZxsSmEGU0&feature=player_embedded

Sanchez

Jag är förtjust i den här liraren.

Inte många skulle bli gladare än jag om han kom.

Här ett klipp från matchen mot Portugal, dvs inte bara hans livs dribblingar:

http://football-talk.co.uk/17522/video-20m-man-utd-target-alexis-sanchez-in-action-for-chile/

Gametime!

Dags för match, Sverige - Moldavien.

Som Unitedsupporter så lägger jag ner så oerhört mycket tid på United dag in och dag ut och det svenska landslaget är väl egentligen inte så mycket att läsa om. Dock åker jag iväg på mästerskap och matcher och visst är det en jävligt speciell känsla att heja fram sitt land, i TV-soffan eller på läktaren.

Något jag noterar är att det är annorlunda när man ser United/Sverige men jag har ingen vad skillnaden är. Kul är det iallafall!

Nog om det.


Welbeck är inkallad till a-landslaget som Lennons ersättare. Hoppas han får ett par minuter ikväll.


Om ni har problem att bli taggade inför matcherna ikväll får ni kolla in PL:s tuffa grabbar:

http://football-talk.co.uk/17417/videos-cctv-footage-of-joey-barton-kelvin-etuhus-vicious-attacks/


Inte skitkul

Jag är inte landslagsuppehållens största fan och speciellt inte när Sverige bara spelar en match.

I brist på annat kan vi konstatera att den brittiska Solen frågade 1000 personer vilket det mest hatade företaget i England var och inte helt oväntat var det av avundsjuka på Uniteds stora framgångar vi som med 25% av rösterna kan fylla prisskåpet med ytterligare en pokal, om än inte lika värdefull som alla andra... Men roligt är det!

Unitedspelare har ju förstås varit i farten:

Rooney spelade 70 min och var väl okej, drog på sig ett gult.

Gibsons frispark ledde fram till 2-0, blev utbytt i 77:e och hyllades efteråt. Det var som fan, den matchen ska jag få tag på och se!
Chicharito gjorde två måltjuvsmål.

Nani får en assist för hörnan Portugal målade på och blev även han utbytt i slutminuterna.

Evra var tillbaka i landslaget och spelade 90 min.

Valencia spelade 90.

Bröderna Evans spelade 90.


snabbis

Welbeck gjorde en härlig balja i U21 igår:

http://football-talk.co.uk/17385/video-man-utds-danny-welbeck-scores-a-screamer-for-england-u21s/

Bara jag som tycker han har blivit betydligt biffigare under året? Tänker på det varje match jag ser honom spela. Det positiva är att han verkar behålla snabbheten samtidigt.


En av, enligt mig, världens bästa mittbackar Thiago Silva ryktas vara på G till vår kära industristad Manchester och säger såhär om det:

“It's great to have my name linked with a club like Manchester United, which currently is one of the landmarks of European football."

"Without doubt, I am having a very good career and hope to continue progressing."

"But the moment I will not stop thinking about the Italian Championship, which has become an obsession for me."


United ska enligt uppgift dessutom använda FC Twente som en klubb som innehar unga sydamerikanska spelare som har svårt att få arbetstillstånd i England. Dessa spelare är tänkta att tillhöra Twente tills dess att de lyckats få ett europeiskt pass och därmed enklare kan börja spela för Manchester United, om nu United fortfarande är intresserade av spelare. United ska då få ett rejält rabatterat pris och är United inte intresserade så stannar spelaren hos Twente.

Detta känns som en väldigt intressant lösning. Dels så får ungdomarna chansen att etablera sig på europeisk nivå och dels så har United chansen att dra sig ur affären.


Kiko Macheda visar återigen att han är en målskytt och nätar mot våra stackars svenska smågrabbar.

http://thebusbyway.com/2011/03/25/video-macheda-strike-helps-italy-u21s-to-win-over-sweden/



Ett roligt hån mot Diaby:

http://football-talk.co.uk/16874/video-photo-diaby-arsenal-shirt/




Kung Vidic får beröm från en stor, stor människa och spelare

“The best defender I’ve faced who I hadn’t heard of before I arrived in England?

“I’d have to say Nemanja Vidic, definitely," Super-Mario



Orkar inte med den patetiska diskussionen kring Englands lagkapten. Konstaterar bara att det är tråkigt för Rio men kanske inte särskilt oväntat då han är lika hållbar som en glaskula.

pengar pengar pengar

Igår kom uppgifter ut hur Uniteds modersbolag gått drygt en miljard minus förra året. Idag sägs det att Alex har 1.5 miljarder på banken för spelarköp.

Vad ska man tro? Kommentarsfältet är fritt...

Avslutningen

Nu har vi kommit upp till det där nervösa omgång 30-strecket och jag tänkte försöka baka en kaka av återstående omgångar och konstatera om och hur vi vinner ligatitel numero 19.

Manchester Uniteds spelschema ser ut enligt följande:

West Ham B

Fulham H

Newcastle B

Everton H

Arsenal B

Chelsea H

Blackburn B

Blackpool H

 

Summering: 8 matcher, 24 poäng och ligatiteln är vår. Men så enkelt är det nog inte egentligen. Vi börjar ovanifrån. West Ham borta ska man slå och dessutom förbättra sin målkvot en aning om man vill vinna ligan. Samma sak gäller med Fulham hemma. Newcastle är en svår nöt att knäcka, speciellt borta, och självklart handlar mycket om hur det går för framförallt Arsenal. Jag garderar och säger att det krävs minst 4 poäng på Newcastle borta och Everton hemma. Arsenal borta, vid seger avgörs ligan totalt och vid kryss så är det fortfarande fördel oss (Om det inte gått åt helvete i tidigare matcher). Chelsea hemma är bara revansch och slakt-slakt-slakt som gäller, 3 pinngar - inget snack! Blackburn borta är tufft men 3 st givna poäng om man ska vinna ligan i detta skedet och Blackpool hemma blir en 90 minuter lång förfest innan Giggs höjer bucklan mot Manchesters blåa himmel!


Arsenals spelschema ser ut enligt följande:

Blackburn H
Blackpool B
Liverpool H
Tottenham B
Bolton B
Manchester United H
Stoke B
Aston Villa H
Fulham B


Summering: Visst har Arsenal en match tillgodo på oss men numera anser jag att Arsenal har ett svårare spelprogram. Självklart blir det tuffare för oss med FA-cup och CL men om man bara tänker på vilka lag som återstår i ligan har vi en fördel. Jag räknar med att de tar promenadsegrar mot Blackburn, Blackpool och Fulham - Precis som vi tar mot West Ham, Fulham, Blackburn och Blackpool.

Gunners har sedan 3 riktigt svåra matcher i Liverpool, Tottenham och United - Att jämföra med våra riktigt svåra matcher mot Chelsea och Arsenal.

Arsenal har 3 tveksamma matcher att jämföra med våra 2. Bolton, Stoke och Aston Villa - Newcastle och Evetron.
Arsenal börjar boretsett från spelprogrammet dessutom drabbas av nästan (!) lika mycket skador som oss och med en tunnare trupp så tror jag helt enkelt inte ens att de klarar av bara ligan trots att vi är kvar i 3 turneringar.

Jag har sagt det förut men jag har riktigt "Good feelings" och jag tror egentligen inte att det avgörs på Emirates, tror Arsenal kommer klanta till det innan dess!


PS. Chelsea och City är borta!


Reserves

Reserverna verkar nu kommit över tröskeln och börjat vinna igen efter 2-1 mot Newcastle.

Laget såg ut såhär: Johnstone; R Brown, Wootton, Gill, Dudgeon; Vermijl (Petrucci, 53), Norwood, Tunnicliffe, Obertan; King (Blackett, 64), Morrison. Icke använda avbytare: M Keane, McGinty.

Noterbart är att Gabby Obertan gjorde 2 fina mål framspelad av inhopparen Davide Petrucci som är tillbaka på allvar efter långtidsskada. Petrucci som kom till United från Roma där han kallades "Den nye Totti". Italienaren ska enligt rykten ha valt United pga. att hans far blev erbjuden jobb som vaktmästare på Carrington... lite kuriosa bara.

Mer noterbart från matchen är att Ravel Morrison blev utvisade i första halvlek efter en såkallad "off-the-ball incident". Börjar bli lite orolig för bråkstaken. Welbeck, Morrison och Pogba är ruskiga talanger men denne Morrison måste sluta upp med dessa dumheterna. Känns dock skönt att ha Sir Alex där som brukar kunna lugna ner dessa bråkstakarna.

Det där äcklet!

I apologised for it and said it was a poor tackle so I was pleased to see he was back in training six days later."


"I have played nearly 700 games and for 15 years in a position where you have to make dozens of tackles every week and that's the first time I've made a challenge that did not look so good."


"Nani mis-controlled it slightly and the ball was in mid-air as I got to him. I thought I could get the ball and I mis-timed it."


"There have been a few comments from Nani and Sir Alex Ferguson since but it certainly wasn't intended to be malicious."

Den där Carragher växer inte direkt i mina ögon...


Pogba-gooooool

Killen som pangar in drömmål efter drömmål i lagen under a-laget.

Här ser ni Paul Pogbas senaste strut: http://www.youtube.com/watch?v=OeeO8pT9dE8&feature=youtu.be

Helt otroligt att han är född 1993 förövrigt. En kille att lita på om ett par år, enligt mig. Han har ett fruktansvärt "lustigt" och oberäkneligt skott. Kolla in honom på Youtube och han får en väldigt konstig båge på sina skott för att skjuta med vristen. Det positiva med Pogba är att hans egenskaper inte stannar där som vissa andra (läs Darron Gibson). Han är fysisk och faktiskt ganska rörlig för att vara så stor och ung, han täcker, vårdar och behandlar boll oerhört bra, han har blicken för spelet och han slår sällan bort passningar. En framtida storspelare!

notis: Om ni inte kände till det var det i samband med Pogbas övergång till Manchester United som United anklagades ha lockat över honom med otillåtna medel och riskerade att få transferförbud. Dock bara skitsnack!

PHOTO PROOF





Visst är det Douglas Costa vi skådar på Old Trafford.

Fergie har nyligen sagt att vi var nära att knyta en spelare till oss under januarifönstret, kan det handlat om "Den nye Ronaldinho"?

Patrice Evra

Ruskigt läsvärd: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1270182/PATRICE-EVRA-EXCLUSIVE-Manchester-United-Fergies-hair-dryer-Carlos-Tevez-.html

En intervju med Patrice Evra som får mig att lita på den här mannen ännu mer. Man har hört det mesta för men jag kan inte annat än att längta efter hans bok.

Jag tänkte ge er några av favoritcitaten ur intervjun men jag vill inte ge er för mycket av det goda då allting verkligen är läsvärt!

'I thought, "That's it. I need to do something about this". I needed to get stronger for English football. So over the summer, I worked hard in the gym to make myself stronger. I was so hungry that by the time I arrived back for pre-season I was ready. I didn't need a pre-season. When we went to South Africa for a tournament, I played very well. Mike Phelan pulled me to one side and said, "Now you are a United player".'

Efter petningen i FA-cupfinalen mot Chelsea 2007:

'But then I calmed down, and I thought, "Maybe this is a test. This is life at United. You cannot expect to always be in the team". It is something I tell the younger players. I tell them that story.'

'To this day it is the best feeling I have had in football. Not winning the championship or the Champions League but that moment, when I was 17 years old, and I had finally become a professional footballer. I had made it. I had proved people wrong."

David Luiz...

... är riktigt jävla bra.

Han sänker båda Manchester-lagen och jag är oerhört glad att vi slipper honom i CL!

Skrattar och skrattar och skrattar åt Torres! Gud vad roligt det här är!!!

Notiser

Nu blev det precis halvtid i Madrid-derbyt så jag har snart hunnit med att se 6 st fotbollsmatcher idag och jag har noterat något som alla redan är medvetna om.

Arne Hegerfors borde lägga microfonen på hyllan.

När man är van vid att lyssna på Henke Strömblad eller Niklas Holmgren som skriker på ganska bra i många lägen...

1. http://www.youtube.com/watch?v=88sG_M6bKRU
2. http://www.youtube.com/watch?v=EdwJMGTIdxw&feature=related

... så märker man inte ens att det blir mål på Arne när Dani Alves gör ett av årets snyggaste mål.



Förövrigt tycker jag det är kul att Real Madrid har spelare som Ronaldo, Kaka, Benzema, Özil, Canales och Di Maria... Ändå är det Lass som bär tröja nr. 10!

Rycker i toppen!

En grymt viktig 3-poängare med tanke på alla dessa skador! Lika viktigt var det att Arsenal tappade poäng och att Chelsea/city kommer att tappa imorgon.

Fantastiskt att:

Vi trots alla skadeproblem lyckas hålla nollan.

Rooney har börjat skjuta med vristen utifrån igen.

Man börjar känna igen Carrick.

Chris Smalling spelar i Manchester United.

De där gamla telefonerna fortfarande används.


Kul att:

Valencia är tillbaka och presterar.

Fabio kommer in i a-laget mer och mer.

Vi vinner trots utebliven straff för handboll på Cahill i början av matchen. Hade inte klarat av att en domarinsats skulle ta poäng av oss igen.

Det är landslag nu så vi hinenr få tillbaka ett par lirare

Park var tillbaka på bänken


Negativt att:

Giggs inte riktigt hittade rätt.

Johan Elmander alltid ska kännas farlig mot just United. Frågan jag ställer mig är varför i h*lvete han aldrig kan betraktas som vass eller farlig när landslaget spelar isåfall?!


Tråkigt:

För Owen att Uniteds manskap reducerades till 10 så att han fick klä på sig överdragskläderna och sätta sig på bänken igen.


Helt förbannat jävla oacceptabelt:

Att tackla som Jonny Evans. Jag skiter fullständigt i att det är en Unitedspelare. Man kan inte ha alla hästarna i stallet om man kastar sig in mot en annan människa med en sådan tackling. En tackling som går att jämföra med Carraghers. Dock tycker jag inte alls lika synd om Stuart Holden som jag tyckte om Nani. Nani var bollförare och gjorde absolut ingenting. Tittar man noga på Holden så slänger även han sig in med dobbarna mot Evans (inte lika brutalt).



Chelsea

Chelsea i kvarten och Inter/Schalke i semi. Detta betraktar jag som något av en drömlottning. Chelsea blir inte lätt men säg mig vad som blir lätt i CL-slutspel.

Vi drog dessutom vinstlotten att börja både kvart- och eventuell semifinal på bortaplan för att sedan avsluta hemma där vi alltid är lika starka!

Mina feelings är goodgoodgood!

Nu ska vi ytterligare en gång krossa oljepengarnas ägares dröm om CL-pokalen och dessutom få revansch för Coles billiga frispark på Fletchers tackling, Drogbas offsidemål, Luiz's uteblivna utvisning samt Zhirkovs tveksamma straff. Går dessutom att lägga till Ronaldos hörnmål på den fräcka varianten när vi satte igång spelet "snabbt" om ni minns den på OT för ett par år sedan. Som tur var blev det ju mål direkt efter ändå...

Semifinalen är iallafall en riktigt drömlottning.

Slår vi Chelsea så vinner vi den där jävla Champions iår!


I väntan på lottningen

I väntan på CL-lottningen som är ca 1 timme bort så tänkte jag komma med en lite update.

Reserverna spelade 2-2 mot Sunderland igår och bortsett från den lille norrbaggen som gjorde mål som vanligt visade även Bébé lite klass med ett läckert avslut. Se målen här:

http://www.youtube.com/watch?v=hj2MhrUX7F8&feature=player_embedded 


Här är ytterligare en video på vår lilla ärta: http://therepublikofmancunia.com/video-chicharito-stars-in-manchester-based-coke-zero-ad/

Blir alltid lika glad av att se honom, Chicharito!


När vi ändå är inne på videoklipp så kan vi ju skratta lite åt SuperMario: http://redflagflyinghigh.com/2011/03/blogs/video-mario-balotelli-cant-dress-himself

Löjlig utvisning han åkte på igår btw!


"Ourselves, Madrid and Chelsea are the favourites for this year," säger Messi! Mycket avgörs snart i samband med lottningen!

kvarten

Nu är vi klara för kvartsfinal och det blir en spännande lottning. Nu när alla lag är klara så ger jag er även min lista vilka jag helst lottas mot imorgon. (Var bannemig inte säker på att Real skulle fixa det igår)

1. Schalke 04
2. Shaktar
3. Inter
4. Spurs
5. Chelsea
6. Real
7. Barca

Nr. 1&2 tar jag pga deras namn och att de inte kommer såhär långt och helt enkelt inte har de stora spelarna eller de stora matcherna i kroppen.

Inter väljer jag före Spurs då de inte riktigt känns lika vassa. Jag gillar INTE att möta Tottenham, det kan gå hur f*n som helst trots deras orutin i dessa sammanhang.

Chelsea känns inte lika vassa som Real och Barca men det är hugget som stucket. Känns lugnt sålänge Torres spelar!


Alex och Scholes avstängda. Sug min röv vad löjligt det börjar kännas! Inte Scholes kanske då men bossen.


Anders Lindegaard blir borta ca 5 veckor pga. knäoperation.

Rio borta säsongen ut sägs det på vissa håll på de brittiska öarna....?


Harry Potter

Såhär säger Rafael angående Fergies dilemma att skilja på tvillingarna:

“When we came to the club, Fabio had just got married and wore a ring so our boss just had to look at the left hand to tell us apart. It was quite funny. But now we are both married and wear rings. This has made his life more difficult and occasionally he still gets it wrong. We laugh, but he takes it well.”

Drar genast paraleller till Harry Potter och hur tvillingarna Fred och Gerorge Weasley driver med sin kära mor om vem som är vem. Driver man på samma sätt med Sir Alex? tvek!







Tar rygg på alla andra

Har nog personligen aldrig läst någon blogg som ursäktar dålig uppdatering för "har haft så mycket annat". Nu tänkte jag också joina den klubben, ska se om det finns att gilla på facebook också...

Hursom! Det känns genast mycket tryggare inför matchen ikväll när många av grabbarna är tillbaka i träning. Valencia bör vara reda för start även om jag tror att han bänkas och Nani och Giggs tar hand om kanterna. Centralt spelar Scholes och en eller två gubbar till? Rooney var riktigt bra där senast och han orkar verkligen spela där också!

“There’s a good chance Nani will be involved. He trained on Sunday along with Carrick. That’s a better situation than we had at the weekend. Both will be involved on Tuesday night."

“It was a fantastic bonus for us to get 45 minutes out of Valencia against Arsenal too. It was a great step forward considering he has been out for such a long time. The question is whether I can play him from the start or continue as I did on Saturday with him as a substitute. It’s a great dilemma, a real selection poser for me - but it's a good one to have.”

Så säger Bossen om läget just nu. Park och Hargreaves har lite längre kvar till matchform:

"Ji-sung Park is making good progress now and hopefully we’ll have him back by Saturday. Owen Hargreaves started training this morning (Monday) and hopefully… you never know, I may have him available towards the end of the season. It doesn’t matter how many players have been injured in the past, it’s important to have as many available for the run-in as possible. If we have that then it definitely increases our chances [of success].”

Jag känner att en speciell lirare avgör ikväll och såhär säger Sir Alex om honom inför matchen:

“I wasn't aware of that. Dimitar is capable of scoring all the time and he's got that ability. He's done very well for us this season and hopefully that will continue.”

Min önskade elva:

------------------VDS---------------
Rafael--Smalling-Vida--Evra
Nani--Scholes--Fletch--Giggs
----------------Rooney--------------
----------------Berba---------------


Julafton

Seger med 2-0 mot Arsenal. Ett steg närmare en titel. Arsenal borta från ytterligare en titel. Antonio Valencia tillbaka i riktigt bra form. Rooney fortsätter göra mål. Chicharito fortsätter att improvisera fram klassavslut som leder till mål. Fabio gör mål och kommer förhoppningsvis fyllas med allt mer självförtroende.

Som om detta inte vore nog så är även våra unge grabbar klara för FAYC-semin efter en mäktig vändning på Anfield. 2-0 till 2-3 sista 35 minuterna. Cole gjorde mål på straff som föregicks av en lite märklig situation där Pogba stannade upp när han skulle få straffen och fick gult. Underbarnet, på fotbollsplanen (!), Ravel Morrison fjorde sedan 2 baljor som tar United vidare till semi mot Chelsea. Totalt blev det 4 röda kort i matchen.

Mer senare!

Bossen möter pressen

Sir Alex gick idag upp på podiet för att tala med pressen inför morgondagens match och säger följande:

  • Valencia kommer inte spela imorgon men han tränar på riktigt bra.
  • Nani har blivit ihopsydd och lyckades undvika att få såret infekterat. Det är svårt att säga när han ska vara tillbaka. Han kanske inte kan spela mot Bolton den 19 Mars. (Vad nu det betyder? Vill man mörka och överraska Marseille med Nani från start?)
  • Varken Rio eller Arsenal-dödaren Park kommer att spela imorgon
  • Både United och Arsenal förväntar sig en tuff match.
  • United kommer att spela med sitt starkaste tillgängliga lag

Noterbart är att Arsenal saknar Cesc, Walcott, Szczesny, Vermailen, Song och Fabianski.


FA-cup

Medan jordbävning och tsunami skakar världen så sitter jag och funderar på vad för lag United kan komma att ställa på med på lördag. Man ska vara medveten om att FA är en stor cup och jag tror det blir långt ifrån en ligacup-elva. Men det skulle ändå vara kul att få se spelare som Fabio, Obertan, Valencia och King i truppen. Ravel Morrison i brist på mittfältare?

Prio ett är ju dock såklart att avancera till semin så att vi tillsist står där som segrare före den "största" klubben i Manchester.

Tänker på att det hade varit fantastiskt med Bale i United.  Sir Alex gillar att hämta spelare från Spurs och har såhär långt inte tvekat för att betala för dem. Jag blir allt mer spänd på vilka spelare vi kommer få se i Unitedtröja under sommarens försäsongsturné. Jag älskar att sitta uppe på nätterna och följa träningsmatcherna på någon halvdan stream. Iår kunde dock mestadelen ses genom MUTV men iallafall. I brist på annat tänkte jag bara spotta ur mig några namn jag vill se på OT nästa år.

  • Bale
  • Sanchez
  • Pastore
  • Douglas Costa


Fergie försämrar humöret

Nu när CL-fotbollen kommit igång igen hade jag nästan förträngt den odugliga matchen som spelades i helgen. Då passar Sir Alex på att bryta tystnaden med "Liverpool vann och var bättre, vi var dåliga". Skulle han säga något skulle jag vilja ha en djupare analys, annars kan det vara.


Förövrigt närmar sig matchen mot Arsenal och hade det inte varit helt underbart fantastiskt att krossa drömmarna om ytterligare en titel för dem? Först Birmingham, sedan Barca, tätt följt av United. CC, CL och FA. Skulle de åka på torsk på Old Trafford så vore det väldigt starkt av de där grabbarna att ställa om efter all kritik att de inte kan vinna titlar och ta hem ligan.

För ca 2 veckor sedan var 4 titlar långt ifrån en omöjlighet, plötsligt kan det bli riktigt svårt att knipa en.

Fábregas ska tydligen vara borträknad. Annars hade jag gärna sett att han läckert klackar fram Rooney till 1-0 på lördag!



Jag har ännu inte hört något officiellt från United gällande Nani men tanken är absurd:

  • Carragher försöker mörda Nani
  • Nani spelare inte på en månad
  • Carragher spelar redan nästa match

Säger som Robin van Persie

IT'S A JOKE!


Gibson nästa?

Giggs, Fletch, Carrick, Evra och Rooney och kritat på nya avtal... Är Gibson näste man för rakning?

"My contract ends in 2012 and although there have been no talks at the minute I am not too worried about. I think they will maybe in the summer sit down and have a chat about a new deal and I am confident I can get one."

"I have no plans to leave Manchester United. My main goal is to try and get to play every week and be in there as a regular, but I think things are going well for me at the minute."

 

"Obviously I want to kick on and get in the team, but I am happy enough. I am happy enough with my form, I have got no complaints. Obviously I would like to have scored a few more goals, but I am enjoying it at the minute and hopefully I can kick on and play in the rest of the games that are left in the season."

För f*n ledningen vänta med att förlänga med Gibson. Killen är 23 och har inte visat någon tendens att bli en storspelare. Anderson inledde grymt, Nani är numera grym, Macheda hyllas som truppens bästa avslutare osv. osv.

Gibson har ett ruggigt skott utifrån men som innermittfältare håller det inte. Vänta ett år och se vad han presterar... SEN kan man eventuellt erbjuda 1/2 år till OM han presterar väldigt mycket mer än han gjort såhär långt.

När jag ändå är igång och funderar på dessa yngre grabbar så går ju inte Obertan och Bébé obemärkt förbi. De ska enligt uppgift ha varit skapliga mot Blackpool igår (såg inte matchen själv) men den där Bébé är ett frågetecken för mig. Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker att Obertan har tydliga spetskvaliteter i sin snabbhet och bollbehandling i vissa stunder. Sedan finns det ju såklart mycket att slipa på där men jag förstår ändå vad man ser i den killen. Bébé förstår jag inte ett skit utav. Visst ska man ge honom lite tid men man brukar ju ändå kunna se viss potential.

Han är inte som Nani och Ronaldo att han lyser av självförtroende och vill utmana. Han slår många, många, många inlägg men det är knappast någon Beckhamkvalitet där inte. Han är inte läskigt snabb eller kvick. Han har är inte heller någon spelfördelande spelare men spelförståelse och passningsspel som styrka och dessutom långt ifrån en stark defensiv kugge.

Som sagt, vi ska ge honom tid........ Men jag ser inga kvaliteter! Gör ni?


Som vanligt

Precis som vanligt blir det en liten rapport kring skadeläget.

Ante Valencia skulle spela reservlag igår men det blev ingen pga. planen. Istället ska han spela reservlagsmatchen mot Sunderland nästa vecka.

Nani blir enligt uppgifter borta i upp till 2 veckor vilket bör innebära att han ska vara tillbaka mot Bolton.


Nu kritiserar även Xavi Arsenals spel och undrar varför de inte ville ha bollen.

Barcelona spelar underbar fotboll men de är alltför väl medvetna om det och de respekterar inte andra lags "identitet" som de kallar det. Faktum kvarstår: Arsenal var vidare tills dess att domaren bestämde sig för att hjälpa katalanerna... Precis som vanligt i CL.


Champions

Börjar med lite United.

Antonio Valencia ska enligt den alltid pålitliga (?) källan tribalfootball vara redo att spela match med reserverna mot Blackpool idag. Dock ska han inte vara aktuell för mötet med Arsenal på lördag.

Extra skönt att få honom tillbaka nu om det visar sig att Nani missar ett par matcher.

Inför säsongen kände jag att jag vill ha in mer kreativitet då vi bara har Berba och Nani som är riktigt kreativa. Jag hoppades in i det sista på Özil men det jag eftersökte uteblev. Nu hoppas jag på Pastore som varit en helt fantastiskt elegant spelare de matcher jag har sett. Jag håller även den andra tummen för Udineses Alexis Sanchez som skulle kunna göra det oväntade och ge spelare som Nani och Valencia men framförallt Giggs mer vila.

På målvaktssidan har jag blivit övertygad av Erik Niva att Neuer är bäst och av samma anledning är det honom jag vill ha hit i sommar.

Där fick ni lite snabbt mina tankar kring vad jag hoppas på under sommaren som känns lite realistiskt, vad tycker ni själva?


Tycker förövrigt synd om Arsenal och kan inte annat än att inse att Barcelona är ett fantastiskt fotbollslag och att Uefas domare håller med om detta.

Jag kan inte dra det lika långt som för ett par år sedan då Chelsea blev våldtagna, slaktade och levande begravda för att dö i den kylslagna marken. Jag kan heller inte dra det lika långt som ifjol då Inter blev misshandlade av domarstaben men reste sig upp, fightade vidare och tog sig vidare till Madrid. Gårdragen drar jag så långt att det var en riktigt billig utvisning. Personligen tycker jag inte att något av korten är gult. Det andra kan man bara skratta åt, 1 sekund mellan domarens blåsning och skottet. Är man minsta osäker på om det är domaren eller publiken etc. så är det klart att man tar avslut när man har ett bra läge på Camp Nou i CL-slutspelet.

Lider kort sagt med Arsenal och tycker att Barca är tillräckligt bra för att kunna vinna turneringen utan domares hjälp varenda år.

Bendtner!!


Tisdagsnytt

Har inte hunnit igenom den vanliga internet-rundan då jag har lite ont om tid. Vad jag fått fram är iallafall detta från Nanis twitter:

"Thank you for your support after my injury. I hope to be back really soon."

Vad ska det betyda? Spekuleras i att han missar 3 matcher och blir borta i en månad. Det enda vi kan göra är att hålla tummarna.

"Today at OT" skrev dör en halvtimme sedan att det inte finns något nytt om Nani utan att vi får vänta och se om han kan vara med mot Arsenal på lördag.

Detta bör väl innebära att man kan utesluta allvarliga skador.


Belgien anses av många ha ett stort landslag på gång med bl.a. Lukaku och Defour. United har nyligen gjort klart med 16-årige Adnan Januzaj.

http://www.youtube.com/watch?v=gsn-vJ8M77s

Svårt att bedöma honom men en liten inblick på spelaren kan man iallafall få. Han beskrivs som en vänsterfotad David Beckham.


Jodåsåatte



1. Blicken Spelaren i rött tittar i Nanis ansikte för att se smärtan istället för att titta på bollen som han ska försöka träffa.

2. Bollen
Spelaren i rött är 2 dm ÖVER bollen.

3. Rakt ben Spelaren i rött har ett rakare ben har jag någonsin sett.

4. Dobbar Spelaren i rött blottar inte bara dobbarna utan ger sig på ett ärligt mordförsök.


Jag förstår Dowd, ett gult kort räcker.

  • Jag vill också uttycka min åsikt gällande att det finns de som påstår att Rafaels tackling var lika ful så det blir 1-1 i utvisningar så det är skitsamma. Det är bara bullshit! Carragher står för en vidrig och oprovocerad tackling som bara kan rendera i minst ett rött kort, egentligen 2. Rafaels tackling är enligt mig i en vanlig match ett rött kort också men, och nu menar jag verkligen MEN, eftersom Dowd tagit beslutet att tillåta spelare tackla med dobbarna och TRÄFFA en motståndare så är det klart att man får tackla med dobbarna UTAN ATT TRÄFFA en motståndare. Rafael spelar alltså när den nivån är tillåten till skillnad från Carragher. Lägg därtill att Rafaels förseelse föregås av att han blir stämplad i höft-höjd av Maxi och ska ha en given frispark där. Jämför med att Lucas fick en frispark precis utanför Uniteds straffområde efter hörna då Scholes träffade Lucas i höfthöjd.

Tankar kring matchen

Nu när man försökt smälta matchen och försöka se den med lite distans så tänkte jag försöka ta mig igenom matchen.

  • Man vinner inga matcher om man bjuder på dessa mål. Läckert av Suarez men herregud, mer säger jag inte.
  • Nani vill verkligen vinna assistligan...
  • Det som stör mig mest i matchen: Att man inte lär sig från mötet på Old Trafford utan att de får skjuta rakt genom muren efter en liten knuff av Meireles IGEN! Åt helvete på denna nivån! Ferguson nämnde senast i veckan att de videostuderar alla lag, även Crawley, det märktes inte idag!
  • Kuyt gör hattrick från totalt 2 meter...
  • United inledde andra halvlek riktigt bra och jag trodde hela tiden på en vändning, hade den känslan men icke.
  • Varför är Obertan med i en matchtrupp som kreativ och offensiv spelare om han inte får spela ens i flermålsunderläge och utan att de andra offensiva spelarna sprakar av spelglädje.
  • HATAR Liverpoolsupportrar som tror sig vara bäst i världen efter en seger. En 19e ligatiteltitel skulle sitta så fint i deras face
  • Säga vad man vill om Wes men han är kylig och en lojal spelare.
  • Rafael är en j*vla vinnarskalle. Synd bara att han inte bröt benen av Lucas utan att straffas.
  • Blev förbannad när Giggs skulle skruva frisparken istället för att ta dit Rooney som dräpte i Reinas hörn.
  • Jag tror på ligaseger!
  • Sist men inte minst:




Genom ett benskydd?!


Ett inlägg räcker inte!

Jag hatar Liverpool! Jag älskar Gary Neville!

mellan benen

En riktig Carragher tackling mellan benen sammanfattar den här veckan!

Har inte mycket tid för tillfället utan kommer mer om matchen imorgon.

Nani gör bort Carragher. Carragher fortsätter spela och bryter nya ben nästa vecka, Nani riskerar att aldrig spela fotboll igen. FÖR JÄVLA DÅLIGT!

Äckliga Suarez:

Snoods

Såkallade "Snoods" är från och med i sommar förbjudet att spela med. Rio m.fl. har tidigare berättat att det aldrig kommer att finnas någon Unitedspelare som bär en "Snood" och nu kommer inte heller Tevez ha någonting att värma sin redan brända hals med.

Silva gjorde precis 1-0, riktigt klassmål...

äntligen avslappnad

Dommaren satte pipan till munnen och 0-0 var ett faktum. Arsenal knappar in en poäng på United och det känns bra. Personligen hade jag på förhand varit nöjd med ett kryss på The Bridge och nog hade jag räknat med att Arsenal skulle slakta Sunderland hemma. Så nu i efterhand känns det bra och vi behåller 3-poängsförsprånget så vi har råd att förlora på Emirates.

Welbeck var tillbaka (oerhört mycket biffigare?!) och stod för matchens tveklöst bästa prestation! Han sög ner ett dåligt inlägg på ett akrobatiskt sätt, vände om och klippte bollen mot den bortre stolpen men målvakten som jag inte kommer att försöka mig på att stava och inte orkar googla på gjorde en lysande räddning.

Iövrigt sprang nog Welbeck mer på sina 15 minuter (eller något i den stilen) än vad Berbatov hinner med under en hel match. Han vill att United ska ha titeln!



Nu har precis City - Wigan sparkats igång och det hade varit kul för Cleverly, som spelar från start, att göra en riktigt bra match och ge United ytterligare försprång mot trean.



Vad tror Ni om dessa grabbar + Macheda till nästa år? Welbeck tror jag själv stenhårt på!



Tänkte inte gå in på matchen imorgon men jag har såkallade "Good feelings"

Fletch stannar

Darren Fletcher kom till United som 15-åring och har klättrat upp till A-truppen genom akademin. Även han har nu satt pennan till pappret och skrivit på fram till efter säsongen 14/15.

Vad jag tänker om Darren är ungefär exakt detsamma som kring Carrick i dagens tidigare inlägg.

Klasspelare som är nere i en längre formsvacka men som har United i blodet och som egen produkt ännu viktigare att ha kvar i klubben.

“Darren has been at the club since he was fifteen years old. I am extremely proud that he came through the ranks of our youth academy. I am delighted Darren has signed a new contract, he has developed into a top-class midfielder." - Fergie efter påskriften.


Darren själv: “I take great pride in playing for Manchester United, I have won many trophies in my years playing here and I am looking forward to winning many more in the seasons to come. I would like to thank everyone at the club.”


Inför helgen

King Kenny som de kallar honom har öppnat dörren för att Andy Carroll, världens 7:e dyraste spelare genom tiderna, om jag inte räknat fel på mina fingrar här lite snabbt, kan debutera mot United på söndag. Jag bryr mig inte om vilka spelare liverpool ställer upp med, United ska vinna oavsett. Det enda jag inte kan komma ifrån är den löjliga prislappen. 

Men vem vet, kanske har marknaden verkligen blivit såhär galen och United tar in Sanchez och Llorente för 350 mille styck som det sägs.


Irritationen över Chelsea-torsken ligger kvar. Dock känns det som att man kommer att komma över den vid poängtapp för Arsenal imorgon. Rykten säger att Danny Welbeck som var så oerhört bra innan sin skada kan göra comeback och vara med i truppen. Kom igen Danny!!

 


Update

Reserverna spelade 3-3 mot Wolves. Här ser ni målen: http://redflagflyinghigh.com/2011/03/blogs/video-united-reserves-come-back-from-3-1-down-at-wolves

Målskyttar var Robbie Brady (även utvisad), Obertan och Bébé. Revansch för telefongrabbarna? njae va, prestera i A-laget först!


Nu har även Michael Carrick satt pennan till pappret och signerat ett nytt kontrakt fram till 13/14. såhär säger bossen och Michael själv:

“I am delighted Michael has signed a new contract. He has been outstanding since joining us from Tottenham Hotspur in 2006, he is a true professional and it’s great he has committed his future to the club.” säger Fergie.


Michael Carrick tillade: “I am thoroughly enjoying my time at this great club. There is fantastic team spirit within the squad and I'm pleased to have committed my future to United. We are in a very good position at the moment and I am confident this team will be successful for many years to come.”

I sommar har Carrick spelat 5 säsonger i United. Detta har inneburit 218 matcher och 17 mål. Enligt mig var han, precis som bossen säger, helt outstanding de första åren men förra säsongen gick han ner i en svacka och har inte kommit tillbaka ännu. Den Carrick jag lärde känna var aldrig rädd att ha boll och var enligt mig en av de bästa centrala mittfältarna i världen. Nu lyser frånvaron av självförtroende känns det som och han är inte sitt rätta jag.

För att summera så vet vi alla att han kan bättre än vad hans dagsform visar och 29 år är ingen ålder. Jag är glad att han stannar, delvis pga. vad jag sagt om alla andra "förlängare": Han vet vad klubben handlar om! Han har vunnit mycket och har erfarenheten och kylan. Om Ferguson nu skulle lämna så är jag glad att de som förstått hans idé finns kvar i truppen.


PartyParty

Smalling uppges ha festat loss efter nederlagen på The Bridge. Ett gäng tjejer och killar hade bjudits in till Chris rum och spenderat ca 25 000 kr på mat och dryck. Enligt uppgift ska det ha varit bra fart på festen och samtliga hade det trevligt.

Smalling själv uppges ha haft aningen för trevligt då han sett ett nöje i att bl.a. slå sönder en garderob. Spelaren är nu portad från hotellet vilket kan skapa problem för såväl United och Englands andslag.

Orsaken är ännu oklar men jag kan bara flika in med att säga att om jag själv hade varit (typ) ekonomiskt oberoende, spelat huvudrollen i den där matchen och inte befunnit mig i morsans hus så hade jag kunnat ta ut mina aggressioner på ett liknande sätt.

Irritationen sitter kvar

Det ryker fortfarande ur öronen och jag kan inte komma över torsken. Det enda som kan få mig på bättre humör är att Arsenal tappar poäng mot katterna.


23 000 City-fans på City of Manchester Stadium igår. "Manchester is Blue" och "City is a massive club"... hrrrmf!

25,570 Manchester City Fans Celebrate 35th Anniversary



Vi såg det alla på TV:n men hur underbart är det inte?:




Trots flaggan klarade inte LO av att besegra Arsenal på Emirates. Dansken gjorde 3 baljor, vem kunde tro det?

PICTURE: Orient, Kids, Wife - In That Order


// På återhörande!


bloggproblem

Blogg.se har haft problem så det har icke gått att uppdatera något. Tur det kanske då jag fortfarande kokar av ilska. Vill bara publicera två nya bilder som får tala för sig själva:



In Detail: How The Officials Have Beaten United vs Chelsea

Glöm inte heller förra höstens möte på The Bridge när Cole fick en löjligt billig frispark i närkamp med Fletcher. En frispark som slogs in i straffområdet och John Terry nickade in.

Dagen efter...

Förluster brukar ta tid att smälta. Personligen smälter jag dem inte alls, jag lider fram till nästa match och blir det inte seger då, då vet jag inte vad jag tar mig till.

Jag har inte energi till att ge några längre reflektioner kring matchen utan ska försöka hålla mig kortfattad:

  • Jag tycker Manchester United gör en av sina bästa matcher för året, kanske den allra bästa
  • Straffsituationen köper jag. Det är så sjukt mycket otur inblandat men man kan inte komma ifrån att Smalling hindrar Yuri att ta sig fram.
  • United kom upp i flera lägen med bl.a. Evra och Rooney där man inte var så beslutsamma som man måste vara i straffområdet på Stamford Bridge.
  • ÄNTLIGEN drog Rooney på en klockren vrist utifrån, han ska sluta curla bollen i de olika hörnen! Som jag längtat efter den där träffen!
  •  


Antonio Valencia



Detta är en bild jag har längtat efter att se. Jag kan inte komma på någon spelare som förtjänade samma öde som Antonio mindre än honom själv, möjligtvis Andres Iniesta. Antonio springer, jobbar och sliter för laget och jag har aldrig sett honom slå ut med armarna á la Berbatov eller ständigt skrika på Nani á la Rooney.

Vad jag nu tänker när han är tillbaka i träning och närmar sig spel är vilka förväntningar vi ska ha på honom. Eller ska vi ha några förväntningar alls denna säsongen?

Fysiskt tycker jag man har rätt att ha förväntningar på en professionell spelare. Han kommer, om han inte redan är det, att komma tillbaka till minst den fysik han hade när han drabbades av benbrottet. Det jag ställer mig frågande är den mentala påfrestningen. Kommer man klara av att gå in 100% i närkamper när man har sett sin egen fot hänga och dingla? Själv hade jag inte klarat av det. Jag tror att det kan ta sin lilla tid och att det kan dröja längre än ett par reservlagsmatcher innan man är helt återställd mentalt, om man nu någonsin blir det. Likväl som det kan ta tid kan det dock säkerligen gå snabbt för vissa men har vi verkligen rätt att kräva att han ska prestera som förra säsongen redan säsongen 10/11? Enligt mig har vi inte det, enligt mig är Valencia en bonus. En bonus som kan komma att bli väldigt välbehövlig och viktig för att ta hem någon titel.

35 years

Idag är det alltså över 35 år sedan citeh vann någon titel och therepublikofmancunia publicerade igår på jubileumsdagen lite roliga bilder att ta del av. Här är några:









Se alla bilder på: http://therepublikofmancunia.com/picture-best-of-the-35-years-jokes/ ´

Hörs senare!


RSS 2.0